Путін не здається: Гудков розповів, чи вистачить РФ зброї на цілий рік і чи може вона отримати допомогу ззовні

Російський диктатор Володимир Путін намагається запустити воєнно-промисловий комплекс, аби виготовляти більше зброї для війни проти України. Проте РФ має проблеми з виготовлення складної техніки. Про це розповів російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми РФ Геннадій Гудков в інтерв'ю "Главреду", передають Патріоти України.

"Путіну вдалося запустити роботу низки досить великих підприємств оборонної промисловості ледь не у цілодобовому режимі, по 16 годин. Звичайно, якусь частину боєприпасів вони зуміють випустити, провести ремонтні роботи, випустити те, що простіше – нові знаряддя, міномети. Складну техніку (танки, бойові машини з усіма системами захисту) випускати довго і дуже складно поставити на потік. Мені складно як не військовому експерту це оцінити, але думаю, що якась кількість простої зброї, яка, хоч і не з першого снаряду і не з першої міни, але теж стріляє і вбиває, РФ ще зможе налагодити, але в тому, що стосується більш сучасної і потужної зброї, перевага буде в України", - зазначив Гудков.

Екс-депутат Держдуми підкреслив, що через те, що українська армія має сучасну зброю, найближчим часом ЗСУ будуть переходити в контрнаступ і відтісняти російські окупаційні війська.

Також Гудков відповів на питання, чи може Путін залучити військову допомогу ззовні. За його словами, Китай точно не буде постачати зброю диктатору, а ось щодо Ірану є сумніви.

"Китай – ні, Іран може щось поставляти. Важко уявити фантастичний варіант, за якого на фронт кинуть північнокорейців: їм-то це навіщо? Тільки якщо вони поїдуть до Європи, то тут же і втечуть. Тому я поки що не бачу союзників. Гіпотетично Путін все-таки може дотиснути Лукашенка. Це, мабуть, єдиний ресурс мало мальськи прогнозований і зрозумілий, але це може статися умовно (а, може, і ні) через труп Олександра Лукашенка. Ми маємо розуміти, що сам Лукашенко буде робити все можливе для того, щоб не вплутатися у пряму війну з Україною", - зауважив російський опозиціонер.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...