Речник ВМС ЗСУ розповів, як далекобійні ATACMS допоможуть Силам оборони України

У Військово-Морських силах України ЗСУ розповіли, як допоможуть Силам оборони далекобійні ракети ATACMS, коли захисники отримають їх від партнерів.

"Як точне озброєння з великою дальністю вона (ракета ATACMS – УНІАН) додає можливостей планування у розвитку бойових дій по прогресії", - сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу у медіацентрі "Україна-Одеса".

Він додав, що будь-яке нове озброєння не є зайвим, особливо, те, яке дозволяє виснажити ворога, знищувати його логістику на великій відстані. Тобто, далекобійні ракети сприятимуть збільшуванню "логістичного плеча" противника та, відповідно, ускладнюватиме для нього ведення бойових дій на передових позиціях.

"Тобто, це така сила яка дозволяє, в принципі, зменшити втрати (ЗСУ – УНІАН) безпосередньо на лінії бойового зіткнення", - наголосив Плетенчук.

Він також прокоментував тактику ворога щодо запуску ракет та дронів, які курсують у повітрі за різними напрямками, облітають ледь не пів України, а потім, наприклад, з північної частини країни залітають до Одеської області.

"Насправді важко сказати, чому це робиться. Тому що, в принципі, крилата ракета, її особливість в тому, що вона керована у польоті. Відповідно, в такий спосіб вони можуть або намацувати наше ППО, або, маючи якусь інформацію, намагатися обійти їх (ППО – ред.) у певних точках, які можуть вважати безпечними для прольоту…", - сказав Плетенчук.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...