Репресії набирають обертів? У Мінську серед білого дня викрали Марію Колеснікову

У понеділок, 7 вересня, в центрі Мінська (Білорусь) викрали членкиню Координаційної ради Марію Колеснікову. Про це повідомляє TUT.BY, передають Патріоти України, посилаючись на свідчення очевидиці Анастасії.

За словами жінки, вранці біля Національного художнього музею невідомі люди посадили Колеснікову в мікроавтобус з написом "Зв'язок" і повезли в невідомому напрямку.

"Я її бачила вживу до цього, тому впізнала. Я ще хотіла підійти до неї, поговорити, подякувати, а потім передумала, вирішила, що людина і так втомлюється. Я пройшла вперед, і в якийсь момент ще подумала, що обернуся і покажу Маші сердечко. Недалеко від музею я бачила припаркований темний мікроавтобус з написом "Зв'язок" на борту і ззаду була марка "Соболь", – згадує свідок.

"Я пройшла вперед і почула звук телефону, що падає на асфальт, якийсь тупіт, обернулася і побачила, що люди в цивільному одязі і в масках заштовхують Марію в цей мікроавтобус, у неї відлітає телефон, один з цих людей телефон піднімає, стрибає в мікроавтобус, і вони їдуть", – розповіла вона.

Зняти все, що відбувалося, на телефон Анастасія не зважилася, оскільки була занадто близько до невідомих людей в масках і побоялася, що її теж затримають. За інформацією журналістів, телефон Колеснікової доступний, але трубку вона не піднімає.

Прессекретар Координаційної ради Антон Родненков повідомив, що Колеснікова одна була в центрі міста у справах. Про її зникнення він дізнався від ЗМІ і почав з'ясовувати, де перебуває Марія. Об 11:00 телефон Родненкова також став недоступний.

"Де перебувають Марія і Антон, я не знаю і не можу зв'язатися з ними. Також немає зв'язку з членом Координаційної ради, старшим віцепрезидентом EPAM Максимом Богрецовим і виконавчим секретарем Ради Іваном Кравцовим", – розповів член Координаційної ради Максим Знак.

Пізніше Богрецов вийшов на зв'язок і запевнив, що з ним все гаразд. Тим часом ГУВС Мінська почало перевірку інформації щодо зникнення Колеснікової.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...