РФ може піти в новий наступ із Білорусі, але шансів на успіх мало, - австрійський політолог

Австрійський незалежний політолог Мартін Малек не виключає, що країна-агресор РФ може розпочати новий масштабний наступ російських військ із території Білорусі. Однак такий сценарій він наразі вважає малоймовірним, у окупантів немає серйозних перспектив на успіх, передають Патріоти України.

Про це Малек сказав у коментарі кореспонденту "Укрінформ". На його думку, навіть якщо наступ із РБ дійсно почнеться, у ворога немає шансів захопити Київ.

"Якщо Київ не вдалося взяти тим професійним головорізам у березні, то тим більше не вдасться якимсь ненавченим зекам. Навіть Бахмут, скоріш за все, не вдасться захопити. Про Київ я взагалі мовчу", – наголосив політолог.

За його словами, ще менш ймовірним є прямий вступ армії Білорусі у війну проти України на боці РФ. Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, каже Малек, попри тиск з боку Кремля боїться вдатися до такого непопулярного серед населення кроку. Він побоюється можливиз заворушень, зокрема серед білоруських військових.

"Звичайно, Путін та Лукашенко – достатньо безумні люди, які можуть піти просто на все. Але це не означає, що це матиме перспективи", – сказав Малек.

Він додав, що Путін у своїх планах захопити Україну прагне досягти результатів за будь-яку ціну. Він не зважає на військову доцільність та втрати своєї армії. Аби поповнити втрати, диктатор використовує мобілізацію та вербування зеків.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...