Росія найближчими днями може знову спробувати вдарити по енергоінфраструктурі, - українська розвідка

Найближчими днями РФ може влаштувати нову ракетну атаку по українській інфраструктурі, оскільки у Кремлі прагнуть залишити українців без електрики на тлі морозів. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera, яке опубліковане у неділю, 8 січня, передають Патріоти України.

Коментуючи запропоноване Путіним «різдвяне перемир’я», Скібіцький зазначив, що це «лише пропаганда». «Путін лише намагається перевірити реакцію українців і міжнародної спільноти. І вони готують нові бомбардування, у нас є інформація про це. Ми не виключаємо, що в кінці нинішніх свят буде нова атака», — сказав представник ГУР.

Він зазначив, що через нестачу ракет росіяни вдаються до комбінованих атак, застосовуючи одночасно ракети, які запускають з моря та повітря, і безпілотники. «Перед Новим роком у нальотах росіяни застосували лише 20 ракет. У жовтні вони використовували 70−80 [ракет]. … Ми також знаємо, що у них залишилося лише 90 Іскандерів. У них проблеми з виробництвом цієї зброї. І вони також зменшили частоту бомбардувань. Та все одно існує небезпека», — сказав Скібіцький.

За його словами, РФ хоче залишити українців без електрики на тлі падіння температури. «Ймовірно, вони все одно намагатимуться вдарити по нашій енергетичній інфраструктурі. Сьогодні-завтра очікується зниження температури. І вони намагаються залишити без світла населення всієї України, особливо в ці моменти, коли холоднішає», — додав він.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...