Російські мільярдери та чиновники скаржаться на Путіна - "перемога неможлива", а економіка деградує

Економічна ситуація в Росії погіршується. У січні 2023 року зафіксовано рекордний дефіцит державного бюджету. Водночас низка мільярдерів та чиновників анонімно поскаржилися на президента РФ Володимира Путіна та погодилися: військова перемога РФ неможлива, а ситуація постійно погіршується. Про це йдеться в публікації The Washington Post, передають Патріоти України.

У міру того, як санкції продовжують діяти, ціни зростають, а підприємства щосили намагаються адаптуватися, економісти та керівники підприємств прогнозують тривалий економічний спад на тлі ізоляції від західних технологій, ідей та ланцюжків створення вартості.

"Економіка вступила у тривалий період аргентинізації", – сказав другий російський мільярдер. "Це буде довга повільна деградація. Усього буде менше", – додав він.

Російський президент зараз відчайдушно потребує військової перемоги, щоб забезпечити собі виживання. "У Росії лояльності не існує", – сказав один російський мільярдер.

Росія в 2022-му впоралася з масштабним ударом санкцій. Проте головні обмеження, які стосуються нафти та газу, лише нещодавно набули чинності. Вони призведуть до різкого скорочення надходжень до державного бюджету. На цьому тлі відбувається зростання видатків: Путіну доводиться витрачати мільярди на війну.

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали: