Російські окупанти на 40% збільшили кількість використання FPV-дронів проти Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей

По прифронтових регіонах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей ворог застосував 234 FPV-дрони, збільшивши їхню кількість майже на 40% порівняно з минулою добою. Про це повідомили Сили оборони півдня.

"Продовжуючи терор мирного населення прифронтових регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, ворог застосував 234 FPV-дрони, збільшивши їх кількість майже на 40%, у порівнянні з минулою добою", йдеться в повідомленні.

Також ворог застосував 13 ударних БпЛА типу "Ланцет" та скинув з БпЛА різних модифікацій 269 осколкових боєприпасів.

"І тут стійка тенденція до збільшення щонайменше на 15 % щодобово. Але проти них досить вдало працює наша РЕБ", - додали в Силах оборони.

Крім того повідомляється, що протягом бойової доби окупанти здійснили точкові ракетні удари по Миколаївщині - крилатими ракетами увечері та балістичними ракетами вночі. Поцілили по відкритій території за межами населених пунктів. Люди не постраждали.

Авіаційними ударами із застосуванням 9 керованих авіабомб та некерованих авіаційних ракет на Оріхівському напрямку противник намагався підтримувати свої штурмові підрозділи під час атак.

Також після тривалої перерви застосував 2 керовані авіабомби по Херсонщині.

Внаслідок авіаудару по Токарівці пошкоджено крамницю та приватний будинок. Жертв серед населення немає.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...