"Слуги" здулись? Скандальний законопроєкт про мову не з'явився у порядку денному Ради

Законопроєкт Бужанського полягає у скасуванні в законі вимоги про перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року.

Верховна Рада опублікувала порядок денний на четвер, 16 липня. У ньому відсутній скандальний законопроєкт нардепа від "Слуга народу" Максима Бужанського № 2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти", повідомляють Патріоти України.

Нардепи планують розглянути 40 питань. Законопроєкт планували розглядати 16 липня, а під стінами парламенту в цей день запланована акція, аби не допустити його ухвалення.

Законопроєкт Бужанського полягає у скасуванні в законі вимоги про перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року. Комітет Верховної Ради законопроєкт Бужанського відхилив.

Акція "Руки геть від мови!" запланована під ВР у четвер на 9.00. Про прихід під парламент заявляли у Facebook низка суспільних діячів, інтелігенції.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...