Стало відомо, скільки українців вірять у перемогу України в війні і пишаються своїм громадянством

Абсолютна більшість громадян України впевнена у перемозі нашої країни над російськими окупантами. Більше того, віру в перемогу українці вважають чинником, який об'єднує суспільство, передають Патріоти України.

Також суттєво зросла кількість людей, які пишаються своїм українським громадянством. Про це свідчать результатисоціологічного дослідження, проведеного з 5 до 12 серпня Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

Дослідження показало, що 72% опитаних ідентифікують себе як громадяни України, 12% – як мешканці села, району чи міста, де мешкають, а 6% – жителі регіону, де вони мешкають.

При цьому 72,5% опитаних вважають, що віра у перемогу над Росією – це те, що об'єднує українське суспільство. Ще 48% згадують віру у краще майбутнє, а 36% – патріотичні почуття.

Крім того, незважаючи на війну багато хто зберігає позитивний настрій. Частка позитивних оцінок є найвищою під час спостережень. Молодші респонденти, як правило, оптимістичніші у своїх оцінках.Понад 90% опитаних вірять у перемогу України у цій війні. Ще 77% – вірять та 15% – скоріше вірять у перемогу. Лише 4% респондентів не вірять чи, швидше, не вірять у перемогу над РФ.

31% віруючих у перемогу вважають, що вона відбудеться до кінця цього року. 34% вважають, що вона настане за 1-2 роки. 7% вважають, що для цього знадобиться від 3 до 5 років. Ще 23% важко відповісти на це питання і лічені відсотки кажуть, що перемога настане в дуже довгостроковій перспективі.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...