Сили НАТО здатні дистанційно знищити російське угруповання за кілька годин, не вводячи військ на територію України, - Піонтковський

Сили НАТО здатні дистанційно знищити російське угруповання за кілька годин, не вводячи військ на територію України. Таку думку висловив в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону російський політолог, який живе у США, публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Ні, вони (НАТО. – ред.) не введуть військ на територію України. У цьому немає потреби. Але ж усім зрозуміло, що таке конвенційна російська армія... Якщо 16 HIMARS змінили ситуацію на полі бою, то ви уявляєте, що буде, якщо долучиться вся вогнева дистанційна міць НАТО? Вони просто зітруть на порох російське угруповання за кілька годин", – наголосив публіцист.

За оцінкою Піонтковського, для того, щоб, на думку Дмитра Гордона, "просто роздовбати російську військову машину", не потрібно прямої участі НАТО у війні у РФ. "Можна навіть скромнішими засобами: просто надати [Україні] не 16 HIMARS, а 160 HIMARS", – сказав він, додавши, що потрібна ще бойова авіація.

20 липня голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі повідомив, що США вже надали Україні 12 систем HIMARS. 1 серпня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про прибуття ще чотирьох систем. Загалом, за словами Міллі, США та союзники зобов'язалися надати Україні понад 20 HIMARS.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що для досягнення вогневого паритету з російськими військами Україні необхідно 50 HIMARS.

Джерело: Гордон

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...