"Ситуація складна": ​Речниця ОК "Південь" розповіла, що заважає проведенню операції зі звільнення Кінбурнської коси

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що жодна зі сторін не має повного контролю над Кінбурнською косою, ворог обстрілює звідти протилежний берег, операції зі звільнення також заважає погода. Про ситуацію на Кінбурнській косі Наталія Гуменюк, керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь", розповіла в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Ситуація досить складна. Знову ж таки, й погода не сприяє такому легкому завершенню і короткочасності цієї операції. Так само це пов'язано із Кінбурнською косою. Тому що продовжується там присутність ворога, продовжуються атаки на протилежний берег. Так само з островами ще продовжується бойова робота і контролю абсолютного немає жодна зі сторін. Це і є лінія розмежування, лінія фронту, де йдуть бої", - розповіла Наталія Гуменюк.

Вона резюмувала, що зараз практично на всьому Лівому березі Дніпра ведеться бойова робота, а на фронті Півдня захисники щодня знищують потужності ворога в тилу.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...