"Це програна битва для російських військ": Експерт розкрив секрет ефективної оборони ЗСУ на двох найважчих напрямках фронту

Військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив, як ЗСУ вдається ефективно оборонятися на Донецькому та Харківському напрямках, передають Патріоти України.

В ефірі одного з телеканалів він зазначив, що захисники України героїчно та потужно завдали удару по російських силах під Мар'їнкою Донецької області та фактично відтиснули їх звідти й повернули свої займані позиції. Це відбулося за попередні дні.

"Там, де російські сили досить потужно наступали, використовували артилерію, знищували все живе, все ж таки вони не змогли досягти переваги й були відкинуті", - розповів Мусієнко.

Що стосується напрямку по Амвросіївці, там є низка факторів: укріплені позиції ЗСУ, нарощується вогнева підтримка, російські війська вимушені наразі перебувати на "розтяжці" - на Півдні та Сході країни. Крім того, досить потужно українські сили працюють по вогневих точках противника.

"Це програна битва для російських військ. Це ще не програна війна, але програна битва для російських військ. Всі завдання, які вони ставили, - до кінця літа захопити Донецьку та Луганські області, провести підготовку до "референдуму" - це зараз нездійсненні плани ", - прокоментував військовий експерт ситуацію на Донбасі. Крім того, за словами Мусієнка, також важливу роль відіграє деморалізація серед російських військових.

Проросійський режим згортає демократію: У Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата до ЄС

середа, 1 травень 2024, 18:57

Після застосування насильства силовиками в Тбілісі на мітингу проти закону про "іноагентів" у Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ, передають Патріоти України. Членкиня Європарламенту заявила, що насильство проти прот...

Утриманці Путіна у Німеччині спалили дачу глави концерну Rheinmetall за постачання зброї Україні

середа, 1 травень 2024, 18:14

Ліві екстремісти спалили дачу глави оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера за постачання зброї Україні. Як повідомило видання Bild, на півночі Німеччини в місті Хермансбург підпалили дерев'яний будиночок на ділянці, що належить Паппергеру, а...