"Тиснути зсередини": Політолог розповів, як Україна може вплинути на "режим Орбана"

Угорщина знову заблокувала транш ЄС у розмірі 500 млн доларів на військову допомогу Україні. Єдиним способом виправити цю ситуацію є можливість вплинути і посилити внутрішню опозицію проти прем'єра Віктора Орбана. Про це 5 листопада Фокусу розповів виконавчий директор Інституту трансформації Північної Євразії політолог Володимир Горбач, передають Патріоти України.

"Я б порадив у тактичному або дипломатичному плані менше нарікати на Угорщину, а більше озвучувати це як "уряд Орбана" або "режим Орбана", — зазначив експерт.

Як заявив Горбач, днями в Угорщині відбулася величезна демонстрація громадян проти політики Віктора Орбана через його зустрічі з Путіним у Пекіні та критику Заходу. Висловлювання Орбана були дуже критично сприйняті угорською опозицією.

"Ми дуже часто дискутуємо, чи потрібно підтримувати російську опозицію. Очевидно, що ні. Це не принесе необхідного результату. Але от якщо нам і потрібно підтримувати якусь опозицію, то це опозицію угорську проти режиму Віктора Орбана. І потрібно закликати це робити наших партнерів", — пояснив політолог.

За його словами, тільки вплив на опозицію Орбана може стати формою тиску на прем'єра і змінити його думку. "Нам потрібно це озвучувати, тому що це може стати формою тиску зсередини на Орбана і його рішення блокувати транші ЄС Україні. Але прямих способів впливати на режим Орбана в Україні, на жаль, немає, тому що він перебуває в середині Європи і НАТО, а ми знаходимося зовні. Кожне рішення в ЄС чи НАТО ухвалюватиметься консенсусом. А без голосу Орбана це неможливо. Тож нам потрібно впливати на вироблення рішення в самій Угорщині", — додав Горбач.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...