У Бахмуті триває вирішальний бій за контроль над трасами, все вирішиться найближчими днями, - військовий експерт

Наразі іде вирішальний запеклий бій за остаточний контроль над обома трасами навколо Бахмута - логістика дуже ускладнена, і це критично. Про це в ефірі "Еспресо" заявив ветеран російсько-української війни та військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України.

"Маю пряму інформацію безпосередньо з Бахмута. Ситуація вкрай тяжка, особливо після того, як ворогам вдалось перебити мости. Наразі іде вирішальний запеклий бій за остаточний контроль над обома трасами і ворог не тільки до них підійшов. З півночі росіяни уже контролюють, в тому числі трасу через Хромове, яка лишалась резервною. Вкрай складна ситуація і з трасою на півдні. Вона не під контролем фізичним росіян, але прострілюється, по ній проскакують між снарядами", - зазначив він.

За словами Дикого, це дуже відбивається на логістиці. "В місто треба завозити і боєкомплект, і їжу, і питну воду, а звідти постійна потреба евакуації поранених. Всі це речі робляться екстремально. Резервні шляхи - грунтові дорогі наразі не є прохідними для важкої техніки. Місто не в повному оточенні, але логістика ускладнена шалено, це і є критичним", - наголосив експерт.

Він додав, що військові тримаються, настрій у них правильний, але логістика довозу на критичній межі "Моє припущення - усе вирішиться за декілька днів. Ситуацію в теперішньому стані довго тримати неможливо. Варіантів два - або відходити, або відсунути ворога хоча б від однієї траси. Найближчі 3-5 днів це покажуть", - підсумував Дикий.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...