У Європі продали першу яхту російського олігарха, вилучену через санкції за вторгнення РФ в Україну, - Bloomberg

Яхта "Аксіома" мільярдера Дмитра Пумп'янського. Фото: соцмережі.23 серпня завершився аукціон із продажу яхти "Аксіома" мільярдера Дмитра Пумп'янського. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

П'ятипалубна 72-метрова (236 футів) яхта була виставлена на продаж після того, як JPMorgan Chase & Co. запросила позику на 20,5 мільйона євро (20,4 мільйона доларів), пов'язану з судном. Яхту, вартістю близько 75 мільйонів доларів виставлено на аукціон Адміралтейським судом Гібралтару. Торги вели один день, а заявки приймалися в електронному вигляді.

Загалом на торгах було зроблено 63 ставки. За яку суму і кому саме продали яхту, наразі невідомо. Інформація про продаж судна буде опублікована приблизно за два тижні після завершення угоди. Раніше повідомлялось, що судно, швидше за все, буде продано нижче за свою оціночну вартість.

"Аксіома" стала першою яхтою, проданою через те, що її власник потрапив під міжнародні санкції після широкомасштабного російського вторгнення в Україну. Вона була конфіскована у березні владою на британській території біля входу в Середземне море.

Санкції проти Пумп'янського ввели Євросоюз 10 березня, а через п'ять днів - Велика Британія. Як і інші магнати, які потрапили під приціл, він намагався реструктуризувати свої ключові активи. Він викупив свою частку в ПАТ "ТМК", найбільшому виробнику сталевих труб в Росії, і вийшов з ради директорів. Великобританія оцінила вартість Пумп'янського в 1,8 мільярда фунтів (2,1 мільярда доларів).

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...