​У Мінськ повернувся посол України, якого відкликали до Києва на знак протесту

Посол України в Білорусі Ігор Кизим, якого викликали до Києва на знак протесту, повернувся до Мінська після консультацій в українському МЗС, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Радіо Свобода».



Кизим нагадав, що офіційні контакти між двома країнами зараз «призупинені». Водночас, сказав, що подальший розвиток українсько-білоруських відносин залежатиме від багатьох факторів, зокрема розвитку ситуації в Білорусі, а також інтеграційних процесів в рамках Союзної держави Білорусі та Росії.



17 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вперше в історії українського МЗС він викликав посла в Білорусі в Києві для консультацій.



Це трапилось після того, як офіційний Мінськ передав затриманих бійців ПВК «Вагнера» до Росії, а Олександр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, звинувачував Україну у недружніх кроках. Кулеба зазначив, що передача минулої п'ятниці офіційним Мінськом затриманих «вагнерівців» до Росії, попри наявність усіх підстав передати їх Україні, підірвала довіру між нашими країнами та завдала важкого удару двостороннім відносинам.



Також Лукашенко висловив жаль з приводу позиції «рідної України».
Як вже повідомлялося, родичі загиблих на Донбасі воїнів вимагають створити ТСК щодо відправлених в Росію «вагнерівців». Разом з тим президент Зеленський назвав «маячнею» чутки про злив «вагнерівської спецоперації».

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...