У МЗС Румунії відреагували на заяви свого ексочільника про "поділ" України

МЗС Румунії повідомило, що заяви, зроблені публічно ексглавою румунської дипломатії Андрієм Маргою щодо «поділу» України, неприпустимі та «обурливо суперечать» офіційній позиції Бухареста. Про це повідомляє румунський ресурс Agerpres, передають Патріоти України.

"Міністерство закордонних справ вважає неприпустимими заяви пана Андрія Марги у публічному просторі щодо агресивної війни Росії проти України та її наслідків", - йдеться у повідомленні румунського МЗС.

Наголошується, що заяви Марги перебувають у «обурливій суперечності» з офіційною позицією Бухареста щодо незаконної, необґрунтованої та неспровокованої агресії Росії проти України, а також з основними принципами міжнародного права.

Міністерство також додало, що «рішуче відкидає позицію пана Марги, який заохочує та пропагує зловмисні наративи, які розповсюджує Росія». Румунське МЗС повідомило, що твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

17 вересня Андрій Марга заявив, що Україна має поступитися своїми територіями РФ, Угорщини, Польщі та Румунії, повторивши наративи роспропаганди. У посольстві України в Румунії заявили, що шкодують через заяви ексміністра, які «піддають сумніву базові засади міжнародного права, зокрема непорушності кордонів».

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...