У Росії тільки Путін вирішує, кому бути багатим, - американський дипломат

Держава втручається в економіку, стримує економічне зростання, а, щоб відвернути увагу населення від економіки, президенту РФ потрібен ворог за кордоном.

Майкл Макфолл. Фото: Рейтерс.

У Росії Володимир Путін придумав інструмент управління державою, щосили використовуючи систему розподілу власності серед олігархів. Таким чином, Путін підтримує магнатів і заручається їх беззастережною лояльністю. Про це заявив колишній посол США в Росії Майкл Макфол, аналізуючи путінізм як явище, передають Патріоти України.

В ході виступу в Конгресі США Макфол пояснив, що в Росії саме Путін вирішує, хто в країні стане багатим. «Він (Путін) допомагає своїм друзям і поплічникам збагатитися. Але це ще і спосіб управління Росією. Тільки він вирішує, хто збагатиться, а хто - ні. Тому ті, хто стають багатими, залежать від нього повністю. А захоплюючи і конфісковуючи активи, він заручається послухом», - пояснив дипломат.

Також Макфол пролив світло на витоки агресивної політики Росії. «Після майже 20 років перебування при владі Путіна Росія все більше стає автократичною державою. З кожним терміном (Путіна) гайки закручуються все тугіше ... Держава втручається в економіку, стримує економічне зростання, а, щоб відвернути увагу населення від економіки, Путіну потрібен ворог за кордоном, тобто Захід», - додав екс-посол.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...