У США помер "гаманець Трампа", мільярдер та вихідець з Києва Шелдон Адельсон

Українські політики також шукали через покійного шлях до серця президента Трампа

В США умер "кошелек Трампа", миллиардер Шелдон Адельсон

Засновник компанії Las Vegas Sands, що володіє казино в Лас-Вегасі і Макао, Шелдон Адельсон помер в США у віці 87 років. У повідомленні Las Vegas Sands відзначається, що причиною смерті Адельсона стали ускладнення, пов'язані з лікуванням неходжкінської лімфоми, зазначають Патріоти України.
Вдова покійного, Міріам Адельсон, підтвердила, що той помер через "ускладнень тривалої хвороби", що Адельсон страждав раковим захворюванням з 2019 року і з 7 січня 2021 року взяв лікарняний для проходження нових медичних процедур.
У повідомленні Las Vegas Sands підкреслюється, що Адельсон буде похований в Ізраїлі, на батьківщині його вдови.
Адельсон, статки якого Forbes оцінює в $35 млрд за станом на 12 січня, вважається одним з найбільших донорів Республіканської партії США і одним з найвпливовіших прихильників Дональда Трампа. Під час виборчої кампанії 2016 року Адельсона називали «гаманцем Трампа», в 2020 році Адельсон, за оцінкою джерел CNBC, планував витратити на підтримку Трампа до $50 млн. Fox News відзначає, що в ході кампанії 2020 року Адельсон - «давній і вірний прихильник президента Трампа » - витратив на підтримку республіканців $430 млн, більше, ніж будь-хто інший.
Колишній президент США Джордж Буш-молодший, також користувався фінансовою підтримкою Адельсона в ході передвиборної боротьби, назвав померлого бізнесмена «американським патріотом, щедрим благодійником і рішучим прихильником Ізраїлю».
Шелдон Адельсон народився в серпні 1933 року в іммігрантському районі Бостона, штат Массачусетс. Незважаючи на прізвище (яке перекладається з німецької як «син знаті»), сім'я майбутнього магната заможною не була. Батьки Адельсона іммігрували до США з Російської імперії: його батько Артур Адельсон родом з сучасної Литви, по материнській лінії мільярдер походить з Києва.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...