У Тернополі призначили перевірку через загибель мобілізованого, якого кинули на фронт без підготовки

Тернопільський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки пообіцяв провести службову перевірку через загибель на фронті мобілізованого, відправленого на виконання бойових завдань без належної підготовки. Йдеться про загиблого солдата Богдана Покітка передають Патріоти України.

Як пообіцяв у Facebook Тернопільський обласний ТЦК СП, після перевірки буде встановлено відповідальних за підготовку та навчання особового складу. Представники ТЦК запевнили, що випадок, який стався з Покітком, - не системний. Чоловіка після уточнення облікових даних та проходження медкомісії визнали придатним проходити військову службу, він був призваний на військову службу до Тернопільського об'єднаного міського ТЦК СП на одну з посад у роту охорони.

"12 лютого солдата Покітка Богдана було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року", - розповідають у ТЦК. Наразі у Тернопільському ТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу. Там закликали суспільство дочекатися завершення перевірки.

Стихія "допомогла" самоліквідуватись: У Чорне море з Криму віднесло човен із російськими строковиками

неділя, 5 травень 2024, 9:54

В окупованому Криму віднесло в море човен із строковиками з республік Північного Кавказу, розповів гауляйтер республіки Північна Осетія - Аланія Сергій Меняйло. Нині їхні пошуки продовжуються. За словами Меняйло, він отримав відеозвернення від однієї з...

"Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити": Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передають Патріоти України. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Ма...