У ВР зареєстрували законопроєкт, який дозволить не виплачувати Суркісам 10 мільярдів, - Малюська

Законопроєкт був зареєстрований у Верховній Раді за номером 4064.

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт №4064, який дозволить не виконувати рішення Печерського районного суду Києва щодо виплати компаніям пов'язаних з братами Суркісами 10 мільярдів гривень. Про це в ток-шоу "Ехо України" на телеканалі "Прямий" міністр юстиції України Денис Малюська, передають Патріоти України.

"Кілька юридичних тонкощів. Перше і важливе – те, що Печерський суд не задовольняв позов якраз. Він позов узагалі не розглядав. Він задовольнив заяву про забезпечення позову. Тобто суд просто вирішив: а чи не забрати мені 10 мільярдів з "ПриватБанку" і не передати їх позивачам навіть до того, як я почну розглядати матеріали по суті? Тобто це легендарне рішення, насправді в історії судової системи такого ще не було.

Що стосується законопроєкту, то ми передбачили в ньому ексклюзивний випадок, що в якості забезпечення позову – це коли суд ще не розглядав по суті – гроші стягувати з відповідача не можна. В принципі, це і так зрозуміло, що не можна. Всі процесуальні кодекси це забороняють. Але в чому ексклюзив? Ми вносимо зміни в закон про виконавче провадження, що навіть якщо суд таке винесе, то державний виконавець це не виконує. Не тільки державний, а й приватний. Тобто примусово ми виконувати ухвалу, наприклад, судді Вовка не будемо, якщо законопроєкт підтримає Верховна Рада України", - заявив міністр.

За його словами, сьогодні, 7 вересня, кілька годин тому законопроєкт був зареєстрований у Верховній Раді за номером 4064. "Тому ми дуже активно просимо народних депутатів якомога швидше цей законопроєкт розглянути та прийняти. Чому так? Тому що у нас вже є ухвала. Ухвала обов’язкова для виконання. І, більше того, у державних виконавців є кримінальна відповідальність за перешкоджання або невиконання рішення суду. Тому ми йдемо по краю. Крок вліво чи крок вправо – це прірва, кримінальна відповідальність, і у нас надзвичайно складні наслідки. Намагаємося балансувати, але при цьому нам потрібна допомога. І зараз ключова допомога – це просити максимально голосно парламент прийняти законопроєкт №4064", - додав Малюська.

Джерело: Прямий

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...