У ЗСУ є від 8 до 10 тижнів на контрнаступ, війська РФ ще не зупинені, - естонський генерал

Наближення осені сигналізує про те, що в України та Росії залишається близько 8-10 тижнів для того, щоб організувати масовані атаки. Російські війська продовжують тактичний наступ - не можна сказати, що їх зупинили, передають Патріоти України.

Однак окупантам не вдається досягти серйозних успіхів. ЗСУ спрацювали грамотно, а російське керівництво, схоже, піддалося паніці. Загарбники не мають сил і засобів для забезпечення вирішальної переваги. Українці добре атакують в потрібних місцях, а росіяни несуть великі втрати. Про це заявив естонський генерал-майор Вейк-Велло Пальм.

Як повідомляє портал ERR, в обох сторін є від 8 до 10 тижнів для організації масштабних атак. Тактичний наступ окупантів триває, не можна сказати, що їх рішуче зупинили.

За його словами, ЗСУ не проводять великих операцій. Вікно можливостей не таке велике - з середини жовтня організувати контрнаступ буде дуже складно.

"Збройні сили України великих наступальних операцій не проводять. Тимчасове вікно для великих наступів відносно коротке - вісім-десять тижнів. З середини жовтня буде дуже складно організувати наступ", - вважає Пальм.

Також він акцентував увагу і на тому, що військам Росії так і не вдалося серйозно просунутися. Сили оборони України діють грамотно - Москва, схоже, панікує.

"У багатьох місцях українська інформаційна операція разом з контратаками спрацювала дуже добре, і мені здається, що російське керівництво запанікувало", - додав військовий.

Крім того, генерал уточнив, що хід війни Росії проти України продемонстрував провальну тактику росіян, суть якої в масовому наступі. Відтепер у окупантів немає сил і засобів для рішучого перелому, у той час, коли ЗСУ добре впоралися зі своїми завданнями завдяки озброєнню від Заходу і навчанню. Окупанти несуть великі втрати.

"У російської армії свої проблеми, у них немає засобів, щоб рішуче змінити ситуацію, вони ніде не досягли вирішальної переваги. Україна добре пручалася за допомогою західної зброї і навчання. Вони добре атакують в потрібних місцях. Російські сили не можуть зберігати темп і вони несуть великі бойові втрати", - підкреслив Вейк-Велло Пальм.

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...