Удар по ракетоносію "Аскольд": У ЗСУ розповіли, чи знизилася загроза ракетних обстрілів

Російська армія продовжує загрожувати Україні з Чорного моря. Загроза пусків ракет досить висока, незважаючи на втрати кораблів Чорноморським флотом РФ, повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі єдиного телемарафону, передають Патріоти України.

У Чорному морі спостерігається шторм, окупанти ховають кораблі в бухтах. Російські військові часто не дотримуються заходів безпеки і можуть здійснити ракетні удари просто з укриттів, додала військова.

"Генеральний штаб оцінює рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря як постійно високий. Під час виходу ракетоносіїв на чергування ризик підвищується", — зауважила Гуменюк.

Точну кількість ракет, які ЗС РФ можуть запустити по Україні, встановити точно ще не можна. Можливо, йдеться про 56 крилатих ракет "Калібр", — зазначила вона.

"Фігурувала інформація, що 56 "Калібрів" одночасно готові до запуску. З урахуванням того, що надводні ракетоносії несуть до 8 ракет, підводні — 4, ми можемо говорити, що на виході спостерігали і до 5 ракетоносіїв", — зазначила речниця Сил оборони півдня.

Удари по Чорноморському флоту стали дуже сильним морально-психологічним ударом для росіян, але у ворога все ще зберігається потужний військовий потенціал, підсумувала Гуменюк.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...