Удар росіян по Дніпропетровщині: У Чаплиному держава-агресор забрала життя двох дітлахів, які просто гралися вдома

У Чаплиному загинули діти

На День Незалежності окупанти завдали ракетного удару по селищу Чаплине, що на Дніпропетровщині. Внаслідок цього загинули двоє дітей, передають Патріоти України.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомив глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. За словами Резніченка, нині тривають пошуково-рятувальні роботи у селищі Чаплине. російська атака забрала життя понад 20 людей, з-поміж них двоє хлопчиків – 6 та 11 років.

Вони просто гралися у себе вдома, коли туди прилетіли російські ракети, – зазначив глава ОВА. Він додав, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо порушення законів і звичаїв війни.

окупанти вдарили по Чаплиному: що відомо

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів про атаку росіян по Чаплиному. Вдень ворожа ракета знищила приватний будинок. Під завалами опинилися 3 людини – жінка та 2 дітей.

За його словами, жінку та 13-річного підлітка врятували місцеві мешканці. Проте тіло загиблого 11 річного хлопця з-під завалів діставали вже рятувальники.

"Пізніше ворог ще раз атакував населений пункт – спочатку однією ракетою, а потім ще трьома. Перша атака пошкодила господарчі будівлі залізниці, наступні — влучили у залізничну станцію", – додав заступник керівника ОП.

Він додав, що внаслідок удару виникла пожежа в 5 пасажирських вагонах. 21 людина загинула, а ще 22 – зазнали поранень. Рятувальники вже загасили вогонь й наразі проводять пошукові роботи.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Чаплине – біль України сьогодні. "Станом на цю хвилину – 22 загиблих, з них п'ятеро людей згоріли в машині, загинув підліток, йому було 11 років, російська ракета зруйнувала його будинок", – зауважив український лідер.

"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...