Україна 8 червня розпочала довгоочікуваний контрнаступ проти Росії, - західні ЗМІ

Поступають дані про потужні атаки ЗСУ в Запорізькій області та великі втрати окупантів на Півдні України

Неназвані джерела заявили в інтерв'ю західним ЗМІ, що Україна в четвер розпочала довгоочікуваний контрнаступ проти Росії.

Так ABC News повідомляє, що двоє українських чиновників, включаючи джерело, близьке до президента Володимира Зеленського, підтвердило, що зараз триває активна фаза українського контрнаступу.

Минулого тижня західні чиновники заявили, що добре підготовлені українські війська збиралися в стратегічних точках поблизу лінії фронту протягом останніх днів.

Українські війська посилили атаки на лінії фронту на південному сході країни, за словами чотирьох представників Збройних сил України, які говорили на умовах анонімності, оскільки вони не мають права публічно обговорювати розвиток подій на полі бою.

До складу українських військ входять спеціалізовані штурмові підрозділи, озброєні західним озброєнням і навчені тактиці НАТО. Атаки на південному сході країни означають значне просування вглиб окупованої Росією території.

Російські так звані "воєнкори" заявляють про запеклі бої в Запорізькій області. Українські захисники можуть мати на меті розірвати так званий сухопутний міст між материковою Росією і окупованим Кримським півостровом, відрізавши найважливіші російські лінії постачання.

Західні ЗМІ припускають, що українські бійці також можуть спробувати звільнити Мелітополь та Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція.

На Запорізькому напрямку в районі Оріхова ворог в активній обороні, - заявила заступниця міністра оборони України Маляр.

«Активна оборона» в класичній військовій науці це комплекс заходів, який включає в себе маневрування з метою виснажити сили противника в разі виявлення напрямку головного удару.

Про серйозність намірів свідчить те, що ЗСУ вперше кинули у бій на запорізькому напрямку німецькі "леопарди"

На Півдні України впродовж останньої доби на ворога обрушився шквал вогню, за свіжими даними таким чином лише на Таврійському напрямку ліквідовано сотні окупантів та купа військової техніки.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...