Україна має намір отримати 50 винищувачів, все вирішиться протягом 1-2 місяців, - Резніков

Західний світ вже дозрів до передачі Україні військової авіації. Питання вирішиться протягом 1-2 місяців. Київ має намір боротися за отримання 50 винищувачів, з часом йтимуть перемовини щодо передачі понад 100 літаків. Кожна країна здатна дати 10-15 літаків. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, передають Патріоти України.

В інтерв'ю виданню Бабель він розповів про те, що Захід вже готовий передавати Україні літаки. Питання вирішиться протягом одного-двох місяців.

"Що стосується літаків, мені здається, вони дозріли. Деякі країни вже говорять про готовність вчити наші екіпажі. А коли вони готові вчити, це означає, що далі залишаються технічні питання. Моє відчуття - це питання місяців. І коли я кажу "місяців", це один-два", - вважає Резніков.

За його словами, спочатку Україна планує отримати 50 літаків, пізніше Київ буде вести перемовини про 100 бойових літаках. Країни-партнери можуть дати по 10-15 бойової авіації.

"Ми спершу будемо боротися за півсотні, а потім за сотню. Реалістично, якби у нас була сотня літаків з різними можливостями виконання завдань - це був би непоганий кейс. І він реалістичний, тому що кожна країна може дати 10-15 штук, і це не зменшить їх обороноздатність", - підкреслив Олексій Резніков.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...