Україна повернула з російського полону ще 50 захисників (фото)

Україна та РФ провели перший у 2023 році обмін полоненими в неділю, 8 січня. Із російського полону повернулися ще 50 захисників. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак, передають Патріоти України.

Додому повернулися 33 офіцери та 17 рядових і сержантів. Це бійці ЗСУ (їх 25), ТрО (5), Нацгвардії (13), Держприкордонслужби (4), Військово-морських сил (3), а також Сил спеціальних операцій. Найстаршому визволеному — 54 роки, наймолодшому — 19.

«Повертаємо людей, які потрапили в полон на Чорнобильскій АЕС, а також оборонців Маріуполя, хлопців з Донецького напрямку, з-під Бахмута, а також із Київщини, Чернігівщини, Херсонщини та інших регіонів, де тривали бої», — повідомив Єрмак.

За його словами, це не останній обмін і завдання України — повернути всіх захисників. Минулий обмін відбувся 31 грудня 2022 року — з полону повернулися 140 українців.

Станом на 30 грудня в полоні РФ перебувають близько 3,4 тисячі українських військових, ще 15 тисяч людей зникли безвісти. За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, від початку повномасштабної війни Україна повернула вже 1646 військових та цивільних.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...