Українська журналістка оприлюднила нові докази вербування "вагнерівців" СБУ (відео)

Найманці відверто розповідають про свою участь у війні на Донбасі, зізнаються в знищенні літаків ЗСУ та постачанні техніки в ОРДЛО з території Росії.

У мережі з'явилася нова серія записів вербування російських найманців-"вагнерівців" співробітниками СБУ нібито для участі в одному з військових конфліктів за кордоном. Їх оприлюднила на своєму YuoTube-каналі українська журналістка Яніна Соколова, передають Патріоти України.

У ролику бойовики відверто розповідають про свою участь у війні на Донбасі, зізнаються в знищенні літаків ЗСУ та постачанні техніки в ОРДЛО з території Росії. "На плівках – доказ того, що саме Росія постачала на Донбас важку техніку: танки, БМП, самохідні ракетні зенітні комплекси, а головне – кілька "Буків". З одного з них і був збитий МН-17. Спочатку в Луганськ зайшла "Група Вагнера", під його безпосереднім керівництвом. Згодом багато хто з них отримали державні нагороди Росії, підписані Путіним. За вбивство людей бійці отримували зарплату. Наприклад, Савицький, який збив Іл-76 під Луганськом, погодився на зарплату в $6 000 на місяць", – зазначила Соколова.

Терорист Олексій Волгін: бої під Дебальцевим і свідоцтва про катастрофу Іл-76

Погоджуючись на роботу нібито за контрактом, терорист розповів, що воював у Чечні, в Югославії, в Україні, в Центральній Африці, в Судані та Сирії. Говорячи про Україну, окупант зізнався, що воював в Луганську і в Дебальцевому. Він нібито був військовим медиком в складі "Групи Вагнера", якою керував безпосередньо сам Вагнер.

"Втрати у нас були серйозні, у нас там горіло на одному полі, втрат досить багато було, потім ми пішли на Городище... А потім, вже коли саме Дебальцеве, там так, заруб серйозний був, з боку залізничного вокзалу ми заходили. У мене від взводу 12 осіб залишилося. Не поранених, не 200-х, не 300-х", – розповів про свій бойовий досвід на сході терорист Волгін.

Крім того, він додав, що його підрозділ тимчасово вивели з Донбасу після збиття Іл-76 з українськими десантниками. За словами Волгіна, причетних до трагедії розшукували.

Військовий квиток "вагнерівця" Волгіна.

Паспорт терориста Олексія Волгіна.

Дмитро Григорян: збив Ан-26

Другий найманець похвалився, що має безперервний бойовий досвід з 2014 по 2020 рік. Йдеться про Сирію і про війну на Донбасі. В окупації України Григорян брав участь з травня 2014 по серпень 2015 року.

"Я не був ні в якому підрозділі, ми заходили туди зі штабом Дельфіна – Тамбова. Це не "добровольці", ми від Степанича заходили туди. Я був коригувальником. Краснодон, Луганськ, Дебальцеве, Красний Луч, Алчевськ. Супроводжував ще з "нуля" вантажі (військову техніку з Росії. – Ред.). Працював з ПЗРК. Бойові пуски були. Бойове підтвердження було", – сказав "вагнерівець".

"Коротше скажу, що були підтверджені пуски з підтвердженим знищенням. Ан. Ми його збивали не ПЗРК, а "Буками". Це було в "ЛНР". Він там один був збитий з десантниками. Потім його взяли на себе якісь хлопці, нібито вони його з кулемета ушатали. Але я знаю, хто його збив", – зізнався Григорян.

Один з паспортів бойовика Дмитра Григоряна.

За участь у війні на Донбасі Григорян отримав нагороду.

Терорист Григорян, причетний до знищення Ан-26 ЗСУ.

Савицький Дмитро ("Сова"): зізнався в знищенні Іл-76 з десантниками ЗСУ

У третій частині ролика міститься запис розмови "куратора" з терористом, який збив Іл-76 в луганському аеропорту в червні 2014 року. На його борту загинуло 49 захисників України.

"Я самоучка, досвід є. "Игла" (ПЗРК. – Ред.). І в Слов'янську був. Було два бойових пуски. Один нормально, а один так. По великому транспорту. Там два розрахунки було, ми і ще один. Дві одразу ж, а потім третя (мова йде про пуски ракет. – Ред.). Дві там проср*ли, балони закисли. Ми поки балон поміняли, наступний вже... А там же ще з "Утеса" (добивали літак з кулемета. – Ред.). Два точно влучило. Один в ліву частину, під крилом, а другий в хвості", – розповів про свій злочин найманець.

Дмитро Савицький збив український Іл-76.

Терорист "Сова" причетний до загибелі 49 українських воїнів.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...