Українські військові збили ще чотири ворожі безпілотники

ЗСУ протягом дня збили чотири російські безпілотники, ймовірно Орлан-10, що намагались розвідати дислокацію Збройних сил.

Зазначається, що військові збили по одному дрону у Сумській і Черкаській областях. Ще два БПЛА захисники "приземлили" у Чернігівській області.

Також повідомляється, що окупанти обстріляли прикордоння Чернігівської та Сумської областей вісім разів.

Чернігівська область

Близько 9:00 було чотири вибухи у Новгород-Сіверському районі. Обстріл вівся з самохідних артилерійських установок із російського населеного пункту Случевськ.

З 10:15 зафіксовано ще сім вибухів з міномету 120 мм у районі Семенівської територіальної громади. Стріляли з російської Ломаковки.

Об 11:40 було вісім приходів з міномету 120 мм у районі населеного пункту Гірськ Корюківського району.

О 16:00 було 12 вибухів у район населеного пункту Кам’янська Слобода Новгород-Сіверського району, ймовірно зі ствольної артилерії. У результаті атаки сталася пожежа лісового масиву.

Сумська область

Росіяни почали обстрілювати північ Сумської області з 09:00. Спершу було три прильоти з міномету по території Зноб-Новгородської громади.

Близько 10:00 год сталося сім вибухів з російської Некислиці у районі Бачівська Шосткинського району. Вогонь вели зі ствольної артилерії.

О 12:00 було п’ять вибухів знову у Зноб-Новгородській територіальній громаді, ймовірно з міномету 82 мм.

Близько 15:00 розпочався обстріл Есманської територіальної громади: три прильоти зі ствольної артилерії та один снаряд, який, ймовірно, не здетонував. Обстріл вівся зі сторони російського Троєбортного.

Інформації про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури немає.

Нагадаємо, сьогодні ЗСУ також знищили російський безпілотник над Вінницькою областю.

Для України буде дуже корисною: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями

субота, 18 травень 2024, 19:04

У рамках навчань НАТО французи тестуватимуть нову військову методику, яка повинна бути корисною в Україні. Про це повідомляє RTL, передають Патріоти України. В рамках військових навчань, які пройдуть в Естонії, НАТО хоче продемонструвати росіянам, що в...

Поки ворог намагається проломити українську оборону на Харківщині, Донеччині, Херсонщині: ЗСУ покращили тактичне положення під Лиманом

субота, 18 травень 2024, 17:59

З початку поточної доби на фронті відбулося вже 44 бойові зіткнення, найбільше – на Покровському, Краматорському і Курахівському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 18 травня. На більшості напрямків російські загарбники продовж...