У часи Ярославни це все було її королівство: У Бельгії відкрили пам’ятник Анні Київській у рамках проекту "Шлях Королеви"

Одна з найосвіченіших жінок свого часу викарбувано з книгою в руках, цінні фоліанти складали частину приданого, котрий дочка одного з найбагатших монархів Європи привезла з собою до Парижу.

В суботу, 12 жовтня, в бельгійському Арлоні на площі Елізабет відбулось урочисте відкриття пам’ятника київській князівні й королеві Франції Анні Ярославні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Diaspora.ua.

«Цей захід є частиною проекту Шлях Королеви, що передбачає встановлення пам’ятників Анні Київській вздовж усього шляху, який вона подолала від Києва до Парижа», − йдеться в повідомленні.

Головна ідея проєкту, за словами співавтора пам’ятника Федора Баландіна, донести українцям, що «ми не вступаємо в Європу, ми до неї повертаємося».

«У цьому сенсі постать Анни Ярославни найбільш показова, а її батько, Ярослав Мудрий, був одним з перших євроінтеграторів в історії України. Недарма ж Ярослава Мудрого прозвали "тесть Європи"», − підкреслив Баландін.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....