Відповідають за провали в Україні: У СІЗО ФСБ "Лефортово" з'явилося багато нових ув'язнених серед співробітників контррозвідки

У московському СІЗО ФСБ РФ "Лефортово" після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з'явилося багато нових ув'язнених серед співробітників російської контррозвідки. Вони відповідають за численні провали окупантів у нашій країні. Про це повідомляє російський Telegram-канал "Можем объяснить", посилаючись на поінформоване джерело в юридичних колах, передають Патріоти України.

Зазначається, що ув'язнених контррозвідників так багато, що ізолятор "Лефортово" почав переповнюватися. Для того, щоб розмістити там співробітників ФСБ, які провинилися, з цього СІЗО в інші переводять багатьох ув'язнених, затриманих за "профільними" терористичними статтями.

Крім того, для контррозвідників звільняють місця у "Матроській тиші" – ФКУ "СІЗО-1" ФСВП Росії, відомому як "кремлівський централ". Як повідомляє джерело, там чекають на "статусних ув'язнених". У розслідуванні The Washington Post було перераховано головні помилки ФСБ РФ, через які спецслужбою незадоволені російське керівництво та пропагандисти:

– Прорахунок ФСБ спричинив провал першої фази повномасштабної війни. У виданні вважають, що контррозвідка або не усвідомлювала, наскільки наполегливо українці чинитимуть опір агресії. Або вони всі розуміли, але не донесли цю "незручну" інформацію російському диктатору Володимиру Путіну.

– У ФСБ також були надто впевнені у захопленні Києва. Вони підготували каталог місць для проживання та базування російських оперуповноважених та командування, готувалася швидка передача всіх ключів та кодів доступу.

– Кількість співробітників секретного "українського" підрозділу ФСБ збільшилася в кілька разів, а "сплячі агенти" в нашій країні з'явилися задовго до повномасштабної війни, але ефективна робота не була налагоджена.

"Окупанти залякані, що їх розстріляють": Військовослужбовець ЗСУ розповів про бої на Лиманському напрямку і самогубства в лавах ворога

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:42

Понад місяць російські війська активно штурмують позиції Сил оборони на Лиманському напрямку. У бій окупанти посилають піхотні групи, які мають наказ не повертатись ні за яких умов. Про ситуацію на цій ділянці фронту в етері "Суспільне. Студія" розпові...

Кремлю є чого боятися: Російські добровольці готують нові рейди на територію РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:30

Для російських добровольчих угруповань, як Легіон "Свобода Росії", "РДК" чи "Сибірський батальйон", які воюють на боці України, глобальні цілі не змінилися. Про це в інтерв'ю "Nexta.TV" повідомив Олексій Барановський - доброволець Легіону "Свобода Росі...