"Війна на Донбасі - це майже 15 тис. загиблих, ціна свободи і незалежності": Зеленський на Генасамблеї ООН нагадав про страшний злочин РФ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що через дії агресора Росії у війні на Донбасі загинули майже 15 тисяч людей. Ці жертви стали ціною, яку держава заплатила за свободу й незалежність, інформують Патріоти України.

З таким зверненням він виступив до присутніх на 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН у ніч на 23 вересня, закликавши почути правду про проблему України. Слова гаранта процитувала його пресслужба на сайті ОПУ.

"Пора прокидатися? Чесно – Україна не засинала. Це складно зробити під звуки вибухів, пострілів, які лунають на нашому окупованому Донбасі восьмий рік поспіль", – наголосив Зеленський.

Він нагадав, що в 2019-му з такої ж трибуни, виступаючи на 74-й сесії Генасамблеї ООН, озвучував втрати України у війні. Тоді йшлося більш як про 13 000 загиблих і 30 000 поранених. Крім цього, 1,5 мільйона жителів змушені були покинути свої домівки.

"Щороку ці цифри звучать в ООН з однією лише поправкою – щороку вони, на жаль, зростають. Я казав про це і у 2020 році. І кажу про це зараз, у 2021-му. І це вже майже 15 тисяч загиблих. Ось вам ціна свободи, ось вам ціна незалежності", – підкреслив український лідер.

Він припустив, що на велелюдних вулицях міста Нью-Йорк, де проходить сесія, звісно, не чути так гучно пострілів, як в Донецькій області України. Наприклад, у промзоні Авдіївки чи на Світлодарській дузі. Водночас гарант зазначив: це не означає, що потрібно робити вигляд, ніби цього немає.

За його словами, Організацію Об’єднаних Націй потрібно оживити, але й вона сама має до цього рухатися – бути мобільною і швидкою.

"Може, нам час зустрічатися там, де можна реально почути й побачити ці глобальні проблеми? У світі – тисячі гарячих точок. Україна готова брати участь у засіданнях ООН поруч з будь-якою з них. Щоб оживити ООН, на мою думку, потрібна правда", – підсумував Зеленський.

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...