Всі старання Москва виявились марними: Лідери G7 назвали Росію стороною конфлікту на Донбасі і закликали вивести окупаційні війська

Лідери країн Великої сімки (G7) назвали Росію стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником. У G7 закликали Москву вивести війська і підтримувані нею збройні формування з України. Про це йдеться в підсумковому комюніке саміту G7, зазначають Патріоти України.

"Ми дотримуємося твердої думки, що Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником. Ми підтверджуємо нашу підтримку нормандському процесу для забезпечення виконання мінських угод", - наголошується в документі.

Лідери G7 підтвердили підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Україні в її міжнародно визнаних кордонах. "Ми закликаємо Росію знизити напруженість і діяти згідно зі своїми міжнародними зобов'язаннями, і вивести російські війська і техніку від східної границі України і з Кримського півострова", - уточнюється в комюніке.

У Групі семи також закликали Росію і підтримувані нею збройні формування на Донбасі до конструктивної взаємодії і підтвердженню прихильності до перемир'я. "Ми підтверджуємо наші зусилля зі зміцнення демократії та інститутів України, заохочення подальшого прогресу в реформах", - резюмується в документі.

Нагадаємо, раніше представники ЄС в ОБСЄ відкинули російський наратив про нібито "внутрішньому" характер конфлікту на сході України. РФ є стороною цього конфлікту, а не "посередником".

Відзначимо, раніше повідомлялося, що Москва блокує продовження місії ОБСЄ на кордоні України з Росією. Європейські журналісти вважають, що після 31 липня міжнародних спостерігачів взагалі більше не буде на кордоні з РФ.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....