Винятків не буде: Україна не впустить хасидів із Білорусі

За інформацією прикордонного комітету Білорусі, станом на 08:00 17 вересня в пункті пропуску "Нова Гута" було оформлено 1216 громадян Ізраїлю.

Влада України не буде робити виняток для паломників-хасидів, які застрягли на кордоні з Білоруссю, і не скасує заборону на в'їзд, запроваджений до кінця вересня, інформують Патріоти України.

Як заявив в ефірі "Україна 24" радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол, Україна закрила кордони для всіх іноземців. Він порекомендував паломникам повертатися додому, оскільки йде похолодання. "Наша рекомендація – повернутися в Білорусь, купити квитки й попрямувати до своїх країн", – сказав Апостол.

За його словами, ситуація як на кордоні, так і в Умані, куди мають намір потрапити хасиди, під контролем. Зараз у місті перебувають до трьох тисяч паломників. Їх усіх у п'ятницю пропустять на могилу Рабі Нахмана.

"Всі вони потраплять на місце паломництва за дотримання карантинних заходів", – підкреслив радник глави МВС. За інформацією прикордонного комітету Білорусі, станом на 08:00 17 вересня в пункті пропуску "Нова Гута" було оформлено 1216 громадян Ізраїлю, з них дітей до 12 років – 84, від 12 до 18 років – 253.

"Незважаючи на попередження з боку білоруських прикордонників про закриття українською стороною суміжного пункту пропуску "Нові Яриловичі", зазначені іноземні громадяни продовжують перебувати на території між українським і білоруським пунктами пропуску", – йдеться в повідомленні.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...