З архіву ПУ. "Беркут" відпустили, час саджати майданівців? У річницю розстрілу Небесної сотні Венедіктова заявила про намір скасувати амністію для учасників Революції гідності

Це, на думку глави ДБР, дозволить нарешті розслідувати карні справи щодо злочинів проти українського народу зими 2013-14 років.

Виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова виступила за скасування закону про амністію учасникам Революції гідності. Про це вона розповіла в інтерв’ю LB.ua, зазначають Патріоти України.

Їх посадити вже не вдасться, як і спаплюжити пам'ять про героїв

"Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон треба скасувати. Крім того, ми розробили законопроєкт про заочне засудження, який було направлено всім головам фракцій та Денису Монастирському (голова комітету з питань правоохоронної діяльності – ред.). Дуже сподіваємось, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх… Але без цього, повторюсь, рухатися далі (у справах Майдану – ред.) неможливо", - заявила Венедіктова.

За її словами, закон про амністію "перешкоджає об’єктивно нам розслідувати вбивства правоохоронців".

"Було вбито 78 мітингувальників і 13 правоохоронців. З точки зору справедливості, ми мусимо пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав", - підкреслила Венедіктова.

Заява виконувача обов'язків голови Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової про необхідність скасувати амністію учасникам Революції Гідності є складовою проросійського реваншу. Про це в ефірі "Прямого" сказав ветеран АТО, громадський діяч Олександр Погребиський.

"Заява Венедіктової є абсолютно реваншистською. Ми бачимо очільниками правоохоронних органів реваншистів, які після Революції Гідності роблять все, щоб відбувся реванш проросійських сил. І все це відбувається в ключі проросійського наративу. Це одна з цеглинок будівлі реваншу, яку зараз будують всередині країни.

Венедіктову зовсім не турбує, що пан Бабіков (перший заступник голови ДБР - ред.) є адвокатом Януковича. Це, бачите, не заважає справедливому розслідуванню справ Майдану. А закон, який звільняє від відповідальності тих, хто постраждав на Майдані - він заважає. Це дуже характерний момент, який свідчить про те, що Венедіктова є особою, яка допомагає відбутись реваншу всередині країни" - сказав ветеран АТО.


СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...