З архіву ПУ. У скільки обійшовся політ Зеленського в Оман: Спливли ціни і фото салону літака

Стало відомо скільки коштував переліт президента України Володимира Зеленського з відпочинку в Омані у Київ. Про це повідомили журналісти texty.org.ua у січні 2020 року, передають Патріоти України.

Зеленський повернувся в Україну з відпочинку в Омані майже через добу після трагедії з літаком МАУ, прилетів чартерним рейсом 9 січня о 2:37 ночі. Літак приземлився в аеропорту “Київ” (Жуляни).

Водночас прес-служба президента ще вранці 8 січня повідомила, що глава держави негайно повертається в Україну з Оману.

Дані про прибуття літаки в Жуляни (Київ) свідчать про те, що президент прилетів чартером Bombardier BD-700-1A10 Global Express 6000, з хвостовим номером 9H-VJN.

Вартість оренди чартеру може становити 11,5 тисяч доларів на годину. Враховуючи, що з Оману до Києва літак летів 7,5 годин, Зеленському переліт обійшовся приблизно в 86 тисяч доларів.

Графік замовлень цього літака свідчить про те, що чартер, найімовірніше, було замовлено ще до авіакатастрофи в Ірані. За кілька днів до цього на літак замовлень не було. 4 січня він був в Стокгольмі, а 7 січня – полетів до Москви.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...