З держохороною і на бізнес-джетах: ЗМІ розповіли про вояжі дочки Путіна на побачення в ЄС

Охоронці Служби безпеки Володимира Путіна з 2016 по 2020 рік супроводжували дочку президента Катерину Тихонову у Мюнхен на побачення з танцівником Ігорем Зеленським. Про це пишуть "Важливі історії" і Der Spiegel у спільному розслідуванні, передають Патріоти України.

За п'ять років співробітники Служби безпеки майже 100 разів бронювали готелі для охорони Тихонової: більше 40 разів в Німеччині, а також в Росії, Австрії та Італії. Вони супроводжували дочку Путіна групами по 9-12 осіб.

Тихонова виїжджала за кордон десятки разів на рік. Одна з поїздок, підрахували журналісти, обійшлася російському бюджету майже в два мільйони рублів.

Також дочка Путіна використовувала бізнес-джети Gulfstream G650 і Bombardier для зустрічей із Зеленським. Вартість години оренди таких же бізнес-джетів становить близько 7-10 тисяч євро. Таким чином, один переліт до Мюнхена і назад міг коштувати близько 40 тисяч євро.

При цьому в Росії члени сім'ї президента мають право на державну охорону, тільки якщо проживають спільно з ним або супроводжують в поїздках, уточнили журналісти.

Як повідомили джерела Der Spiegel, часті поїздки Тихонової та її охорони привернули увагу німецьких спецслужб, які почали стежити за дочкою президента і співробітниками СБП.

Ігор Зеленський шість років керував Баварським балетом. У травні журналісти з'ясували, що танцівник перебуває у стосунках з дочкою Путіна Тихоновою, у пари є спільна дочка. Зеленський покинув свій пост у квітні цього року, пояснивши звільнення "сімейними обставинами".

Тихонова народилася 31 серпня 1986 року в німецькому Дрездені, де служив офіцер КДБ Володимир Путін. Закінчила МГУ, є кандидатом фізико-математичних наук і очолює компанію "Инопрактика".

За словами екс-депутата Держдуми Марії Максакової, яка знайома особисто з Тихоновою, та - занадто непублічна людина, вона занадто закрита, намагається залишитися непомітною. Тихонова займалася акробатичним рок-н-ролом і досягла певних успіхів.

Стала головою недержавної компанії "Инопрактика", яка з 2015-го року отримала держпідрядів на 452 млн рублів. Після вторгнення Росії в Україну США, Євросоюз, Канада і Японія ввели санкції проти Тихонової та ще однієї ймовірної дочки Путіна Марії Воронцової.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив у бесіді з журналістами, що Кремль обов'язково відповість на санкції проти дочок Путіна і "зробить це так, як вважатиме за необхідне".

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"