За допомогою РФ: КНДР планує третю спробу запуску шпигунського супутника, - Yonhap

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї висловив занепокоєння можливою третьою спробою запуску шпигунського супутника КНДР у листопаді 2023 року. Про це повідомляє видання Yonhap, передають Патріоти України.

У Північній Кореї 18 листопада оголосили "днем ракетної промисловості" на честь успішного випробувального запуску міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-17", який стався минулого року.

Представник комітету начальників штабів Лі Сон Чжун повідомив, що збройні сили Південної Кореї проводять стеження за КНДР з метою виявлення можливих ознак підготовки та проведення різних провокацій напередодні річниці першого успішного запуску міжконтинентальної балістичної ракети.

"Розвідувальні органи Південної Кореї і США тісно співпрацюють, щоб відстежувати і контролювати можливості проведення Північною Кореєю різних провокацій, включно з третім запуском того, що вона називає космічним супутником", — заявив Лі Сон Чжун.

Раніше Північна Корея зробила дві невдалі спроби вивести розвідувальний супутник на орбіту в травні та серпні відповідно і пообіцяла повторити спробу в жовтні, але не вклалася у встановлені терміни.

Минулого тижня міністр оборони Південної Кореї Сін Вон Сік заявив, що КНДР, імовірно, відклала свій план третього запуску супутника-шпигуна для усунення технологічних збоїв у системі за допомогою Росії.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...