Захід не поспішає: Жданов озвучив тривожну тенденцію на тлі відсутності контрнаступу ЗСУ

Масштабний контрнаступ ЗСУ на півдні України, який багато хто анонсував на серпень, не почався. Однак російських окупантів вдалося заманити і фактично заблокувати на правобережній частині Херсонської області. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, головна проблема, як і раніше - відсутність необхідної кількості зброї для руху вперед. "Наскільки я розумію і дивлюся на ті пакети допомоги, які сьогодні нам оголошують наші західні партнери, особливо США, на жаль не бачу того озброєння, яке могло б сприяти розвитку нашого контрнаступу. А саме - артилерії, танків, бойових броньованих машин.

Боєприпаси - так, дають; артилерію - дуже потроху, про танки мова не йде взагалі, бойові броньовані машини - теж дають потроху. Дають, але дуже мало", - констатував він, говорячи про новий пакет допомоги для України на $775 мільйонів. Він також зазначив: передумов того, що ЗСУ завтра підуть у контрнаступ поки немає.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...