"Західні шпигуни, які хочуть знищити нашу промисловість": У Білорусі почалися масові арешти робітників

У Білорусі тривають репресії проти населення. Там почалися масові арешти робітників - «західних шпигунів». Вже затримано мінімум 14 робочих, які заявляли про страйки на своїх підприємствах. Про це пише правозахисний центр «Вясна», передають Патріоти України.

Серед затриманих співробітники «Гродно Азоту» - Сергій Шелест, Андрій Погеріло, Володимир Журавка і його дочка Ірина Мацкевич, Валентин Тереневич, Григорій Рубан, Вадим Єфименко, Дмитро Ільюшченко.
Крім них, затримали робочого БМЗ Олександра Гашнікова і співробітників БелЗД Анну Аблабія і Сергія Дзюбу. Як писала «Наша Ніва», до Аблабії і Дзюби приходили за статтею про зраду державі (стаття 356 КК). Вони поміщені в СІЗО КДБ. У цьому ж місці знаходяться Шелест і Погеріло.
Співробітники БелЗД Денис Берген і Тетяна Андрушкевич після обшуків отримали по 15 діб за непокору міліціонерам (стаття 24.3 КоАП), пише «Наша Ніва». Також «Вясна» повідомляє про затримання Олексія Сидори, Світлани Зиль і Матвія Вєдєнєєва.
Крім того, 23 вересня Олександр Лукашенко прийняв з доповіддю міністра промисловості Петра Пархомчика і куратора цієї сфери віце-прем'єра Юрія Назарова. На зустрічі Лукашенко заявив, що у нього «є інформація» про шпигунів-робочих на підприємствах, які «ставлять перед собою мету проінформувати колективний Захід про те, як Пархомчик з Назаровим намагаються обійти санкції».
«Кількох ми виявили. Сядуть, і надовго. Це я прямо кажу. Але тим не менше ми їх повинні бачити. Одиниці, але ще залишилися. І це не просто люди, які висловлюють свою громадянську позицію. Це люди, які усвідомлено за гроші спецслужб Заходу шкодять нашій економіці, а так само нашій державі. На це зверніть особливу увагу директорів і самі дивіться за цими процесами», - сказав Лукашенко.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...