Захист, який... не працює: Військовий експерт розповів про особливу вразливість танків окупантів (відео)

Армія Росії стає все менш ефективною. Танки РФ, які зараз перебувають в Україні, сильно виснажені. Це пов'язано з тим, що Росія не змогла встановити і належним чином застосувати наявний динамічний захист "Ера", інформують Патріоти України.

"У чому сенс динамічного захисту? Коли боєприпас стикається з динамічним захистом, відбувається контрольований вибух, який сточує, грубо кажучи, потенціал боєприпасу", - розповів в ефірі проекту FreeДом військовий експерт Олександр Коваленко.

Це якщо використовувати такий захист правильно, але виснаження свідчить про те, що російські сили не виправили культуру поганого користування динамічним захистом з часів Першої чеченської війни.

"Немає на сьогодні у російського військово-промислового комплексу досвіду, коли проводилися випробування проти по суті повноцінних високотехнічних, високотехнологічних боєприпасів західного зразка", - зазначає військовий експерт.

Наприклад, той самий відомий протитанковий комплекс "Джавелін" нівелює абсолютно будь-який динамічний захист, до чого російська сторона ніяк не готова.

"У більшості випадків подібного роду динамічні захисти мають низькі низьку ефективність, низький коефіцієнт корисної дії проти саме західних зразків озброєння", - наголосив Коваленко.

Також наголошується, що більшість танкових екіпажів потребують бойової дисципліни й навченості. "У багатьох російських екіпажів зараз є недобір з особового складу, а тому танкові війська не тільки страждають через якість техніки, танкові війська Росії ще й страждають через дефіцит професійних кадрів", - додав військовий експерт.

Також це є істотним фактором зниження ефективності російських сил. "Брак сил, засобів і знань у російській армії породжує ефект невдач, які Кремлю зупинити дедалі складніше", - підсумували журналісти.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...