Зарплата як на "СВО" і звільнення від "СВО": Міноборони РФ вербує десантників для війни за "спадщину" Пригожина в Африці

Міністерство оборони Російської Федерації вербує десантників для війни за спадок засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в Африці. Їм пропонують зарплату як на СВО, і при цьому звільнення від участі у війні в Україні. Про це повідомляє Telegram-канал "Досье Шпиона", передають Патріоти України.

"Протягом останнього місяця проводиться активна рекрутингова кампанія серед чинних військовослужбовців ЗС РФ з метою формування "Африканського експедиційного корпусу", – йдеться в повідомленні.

За даними автора каналу, "звільнення від СВО", яке пропонують як винагороду, є найбільш привабливим для потенційних кандидатів, оскільки в Африці ймовірність прильоту "випадкового" Хімарса значно нижча.

А втім, потрапити туди може не кожен, відбір проводиться "серед своїх".

"Переважно це стосується військовослужбовців ВДВ РФ, які втомилися брати участь у штурмових діях у відкритому полі. Пересічний мобілізований туди не проб'ється. Окрема увага приділяється пілотам, військовослужбовцям військ зв'язку та операторам БПЛА. І, звичайно ж, "вагнерам", – пише автор.

При цьому основна група формується навколо ПВК "Редут", проте остаточного рішення щодо структури майбутнього корпусу ще не ухвалено. А основною підготовчою базою визначено військовий полігон "Молькіно", Краснодарський край.

Telegram-канал "Досье Шпиона" також розповів, чому основним контингентом визначено військовослужбовців ВДВ РФ.

"Командувач ВДВ генерал-полковник Теплинський, як і раніше, є основним політичним опонентом і противагою для влади дуету Шойгу-Герасимов. Останні всіляко шукають способи послабити генерал-полковника і переорієнтувати частину людей ВДВ на себе. Повідомляється, що Шойгу особисто проводить бесіди з наближеними Теплинського, обіцяючи світлі службові перспективи і, звичайно ж, "комісійні" від "африканських справ". Очевидно, ця тактика працює. Частина офіцерів з великими зірками вже погодилася взяти участь в "Африканському корпусі". Командувачем корпусу також планується генерал ВДВ, раніше орієнтований на Теплинського", – пояснив автор.

Головною метою цього корпусу є просування своїх інтересів в Африці. Однак її можна розділити на три складники:

  • Офіційна – допомога африканським народам.
  • Неофіційна – встановлення точок впливу на африканському континенті з метою перенаправлення грошових потоків від продажу африканських ресурсів, а також тиску на представників Франції задля зниження підтримки України у війні.
  • Задумана – міністерство оборони, як і раніше, стурбоване впливом ПВК "Вагнер" як на території РФ, так і за її межами.

"Незважаючи на смерть Пригожина (а може й інсценування), його дух, як і раніше, витає як у коридорах Кремля, так і в думках військовослужбовців РФ. Офіційно керівництво організацією перейшло його синові – Павлу. Проте, як виявилося, ПВК "Вагнер" виявила здатність "самоорганізовуватися" на рівні керівників "середньої ланки". Тому африканські осередки "Вагнер", як і раніше, живі і процвітають. Шойгу та Герасимов щосили намагаються "поглинути" залишки ПВК, у тому числі на території Африки", – резюмував автор каналу.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...