Зеленський назвав дату зустрічі радників "нормандської четвірки" (відео)

За словами президента, на цій зустрічі мають ухвалити "певні рішення".

Президент Володимир Зеленський заявляє, що зустріч радників лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція та РФ) має відбутись 11 вересня. Про це він сказав журналістам в рамках поїздки до Сумської області, передають Патріоти України.

«У нас повинно бути засідання помічників – радників «нормандського формату» 11 вересня. Чекаємо там на певні пропозиції, певні рішення», - зауважив Зеленський. За даними "Європейської правди", держави-учасниці Нормандського формату домовилися провести цю зустріч у Берліні, хоча за черговістю переговори радників мали пройти у Парижі.

Додамо, що напередодні глава Міністерства внутрішніх справ Дмитро Кулеба повідомив, що зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" пройде за графіком. Зокрема, українську сторону на ній має представляти глава Офісу президента Андрій Єрмак, а російську – заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак. Одним із питань, яке на ній порушать, буде загибель українських військових під час перемир'я на Донбасі.

Пізніше росЗМІ з посиланням на джерела в російській делегації повідомили, що Козак візьме участь у "нормандській зустрічі" політрадників у Берліні 11 вересня.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...