Зеленський передумав відпускати ветеранів? Із закону про мобілізацію вилучать пункт про терміни служби. Нардеп Веніславський розповів, що відбувається з вже погодженою нормою

Погоджену начебто вже норму законопроекту раптом вирішили відізвати. Схоже, що замість посилення мобілізації, що б'є по політичному рейтингу чинної влади, вирішили утримувати вже залучених до рядів сил оборони громадян до кінця війни або до скону.

Нардеп Веніславський

Уряд звернувся до Верховної Ради України з проханням вилучити із законопроекту про мобілізацію норму щодо обмеження строку служби в умовах воєнного стану. Про це в коментарі УНІАН повідомив народний депутат України Федір Веніславський.

"Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про звернення з цього питання до Верховної Ради України. Це питання має бути врегульоване окремим законом, проект якого має розробити КМУ", - заявив нардеп.

Скільки той закон розроблятиме уряд Шмигаля наразі не відомо. Однак зрозуміла, що вилучення норми з законопроекту після стількох місяців обговорення і схвалення її профільним комітетом, спрямована на затягування питання демобілізації.

Джерела УП повідомляють, що відозва норми про демобілізацію Кабміном відбулась начебто за ініціативою главкома Сирського та міністра оборони Умерова.

Строки демобілізації в мобілізаційному законопроекті

7 лютого Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект про мобілізацію, який був внесений Кабінетом Міністрів. Після цього народні депутати запропонували до нього понад 4 тисячі поправок.

В початковій версії законопроекту зокрема містилая норма, яка передбачала звільнення зі служби військовослужбовців, які загалом відслужили 36 місяців під час дії воєнного стану. Наприкінці березня було погоджено за запитом того ж Кабміну, що звільнення у запас мало здійснюватися наказом верховного головнокомандувача.

Передбачалося, що демобілізуватися також могли, зокрема, військовослужбовці з інвалідністю та ті, хто пройшли через російський полон.

"Геноцид російськомовного населення": Словацький політик зустрівся з послом РФ та підтримав пропаганду Кремля

четвер, 16 травень 2024, 20:16

Посол Росії в Словаччині Ігор Братчиков в середу, 15 травня, таємно зустрівся у словацькому парламенті з депутатом від правлячої партії "Smer" Тібором Гашпаром, аби обговорити війну в Україні та кібербезпеку. Про це пише Euractiv, передають Патріоти Ук...

Шукають незгодних із окупацією: Росіяни створили "антитерористичну комісію" на ТОТ

четвер, 16 травень 2024, 20:01

Росіяни створили на тимчасово окупованих територіях псевдоправоохоронне об’єднання - "антитерористичну комісію" і шукають у соцмережах незгодних з окупацією. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передають Патріоти України. "Хочуть трим...