"Жовта картка" для Зеленського: Держдеп США звинувачує владу України в зриві судової реформи

Нед Прайс. Фото: Рейтерс.

Київ погрожує зірвати обіцянку провести справжню судову реформу в країні. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Держдепартаменту Неда Прайса, передають Патріоти України.

У тексті зазначено, що в липні, після того як Україна прийняла «історичний закон» про проведення судової реформи, міжнародні партнери призначили «висококваліфікованих експертів для підтримки відновлення головного судового органу України». Проте 13 вересня Рада суддів України відмовилася призначити українських суддів для участі в цьому процесі. «Все ще є час, щоб врятувати ці зусилля», - зазначив Прайс і закликав Україну врятувати судову реформу. За його словами, вона дозволить Україні «продовжити шлях до євроатлантичної інтеграції».
Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада України прийняла закон про Вищу раду правосуддя, який, в тому числі, наділяє міжнародних експертів провідною роллю при формуванні його складу. 10 вересня міжнародні партнери висунули кандидатури судових експертів для відбору і призначення в Етичну раду. Очікувався аналогічний крок і від української сторони, але 13 вересня Рада суддів України призначити українських суддів до цієї ради відмовилася.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...