Жителі міста у петиції просили "вирішити проблему": Мер Рівного погрожує вивезти ромів на "рідне" Закарпаття

Міський голова Рівного Олександр Третяк пропонує вивести ромів на Закарпаття через «нахабну поведінку». Про це він заявив в ефірі Радіо Трек, передають Патріоти України.

Третяк каже, що у нього «бракує слів і толерантності до того, що вони творять в місті». Заради цього, він додав, навіть мав провести засідання з правоохоронцями, але притягнути до відповідальності осіб без постійного місця реєстрації і документів непросто.

Мер пояснив, що мав розмову з ромами й просив їх забратися з міста, але ті поскаржилися на проблеми із транспортним сполученням. «Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття», – відповів Третяк.

Крім того, на сайті міської ради 3 червня з’явилась петиція місцевих мешканців про «притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності ромського населення». Авторка звернення назвала ромів «потенційними злочинцями» і звинуватила їх у вибиванні вікон в автомобілях та перешкоджанні роботи закладів громадського харчування.

Раніше «запакувати» ромів та вивезти на Закарпаття доручав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Останній національний перепис населення, проведений у 2001 році, зафіксував 47 600 ромів (що становить близько 1% від загальної кількості населення). Цілком ймовірно, що їх фактична кількість значно вища, кажуть фахівці, незалежні оцінки вказують, що у всій країні може проживати від 200 тисяч до 400 тисяч ромів, причому найчисленніші ромські громади розташовані в Закарпатській, Одеській і Харківській областях.

Потрібні свої артилерійські снаряди та більше бронетехніки: Директор Rheinmetall розповів про будівництво збройових заводів в Україні, один вже працює

субота, 26 жовтень 2024, 18:14

Концерн Rheinmetall запланував в Україні будівництво чотирьох заводів з виробництва зброї. Один із них уже працює.Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю директора Rheinmetall Арміна Паппергера, передають Патріоти України. . "У нас бага...

Доленосні вибори в Грузії: Зафіксовано масову бійку - спостерігачі ловлять проросійську партію влади на фальсифікації (відео)

субота, 26 жовтень 2024, 17:23

У столиці Грузії Тбілісі біля виборчої дільниці №60 відбулася масова бійка, повідомляють грузинські ЗМІ. У бійці брали участь кілька десятків людей. Конфлікт стався у спальному районі міста Глдані, передають Патріоти України. Повідомляється, що в бійці...