ЗС РФ шукають слабкі місця в обороні Сєвєродонецька та готуються до штурму Слов'янська, - ISW

ЗС РФ продовжують штурмувати прифронтовий Сєвєродонецьк і намагаються знайти слабкі місця в обороні Збройних сил України для розгрому українського військового угруповання. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW від 8 червня, передають Патріоти України.

За даними аналітиків, командування ЗС РФ не зацікавлене у форсуванні Сіверського Дінця в районі Сєвєродонецька, в якому продовжують утримувати оборону підрозділи ЗСУ.

З цією метою, як сказано в ISW, загарбники шукають слабкі місця у захисті української армії, хочуть зайти з флангу в спину нашим військовослужбовцям для оточення та можливого розгрому угруповання. ЗСУ, зі свого боку, продовжують здійснювати гнучку оборону Сєвєродонецька, прагнучи завдати максимальної шкоди підрозділам ЗС РФ у місцях масового скупчення особового складу та бойової техніки.

Аналітики ISW припускають, що українська армія не концентруватиметься на утриманні обласного центру, частину якого вже контролюють окупаційні війська. У своєму звіті експерти також послалися на заяву голови Луганської ОВА Сергія Гайдая про те, що бійцям ЗСУ, незважаючи на успішний контрнаступ у Сєвєродонецьку, довелося відступити і повернутися на колишні позиції через масовані обстріли з боку загарбників.

"Російські війська, ймовірно, прагнуть просунутися вгору по західному березі річки Сіверський Донець, щоб уникнути складної переправи через річку з боку Сєвєродонецька. Російські сили продовжують операції в районі Святогірська і на захід від Лимана, щоб з'єднатися з угрупуванням на південний схід від Ізюма та наступати на Слов'янськ", — продовжили аналітики у звіті та попередили, що можливе захоплення Райгородка, яке розташоване за 10 кілометрів від адміністративного центру, дозволить ЗС РФ просуватися в напрямку Слов'янської міської громади.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...