ЗСУ замовлять ще чотири комплекси ударних безпілотників Bayraktar TB2, - главком Залужний

2021БПЛА Bayraktar TB2 з бортовими номерами 72 та 76 Фото: ВМС ЗС України

Україна замовить ще чотири комплекси ударних середньовисотних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2. Про це в інтерв’ю Report розказав Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний, зазначають Патріоти України.

У складі Повітряних Сил та Військово-Морських Сил ЗСУ вже є по одному такому комплексу.

Перший комплекс замовили у листопаді 2018 року, а вже у березні 2019 року вони прибули до України та провели демонстраційні польоти.

Цього року ВМС ЗС України отримали перший комплекс БПЛА Bayraktar TB2.

«Один комплекс був придбаний у цьому році на замовлення Міністерства оборони. Крім цього, для задоволення потреб Збройних Сил у 2021-2022 роках планується придбати ще чотири таких комплекси», – розказав Валерій Залужний.

Тим самим він підтвердив незмінність кількості, яку у листопаді 2020 року озвучив тодішній Головнокомандувач ЗСУ – генерал-полковник Руслан Хомчак, що говорив про п’ять комплексів, один з яких вже отримали, тобто залишилось отримати ще чотири комплекси Bayraktar TB2

Новий очільник Генерального штабу ЗСУ відмітив, що придбання ударних комплексів це лише половина справи:

«Тому що по-перше, потрібно навчитися ефективно з ними працювати, по-друге, ми маємо обов’язково знати тактику по формам їх застосування. Ми повинні комплексно підходити до питання»

БПЛА Bayraktar TB2 з бортовим номером 72 Фото: ВМС ЗС України

Зараз у Збройних Силах України працюють над виправленням цієї прогалини:

«Зараз ми вивчаємо методику використання цих апаратів. Якби ми мали досвід Азербайджану, було би значно простіше. Визнаю, що на жаль ми маємо дуже мало досвіду», – підкреслив Валерій Залужний.

Щодо подальших закупівель Bayraktar TB2 для ЗСУ, Головнокомандувач сказав про наміри отримання безпілотних літальних апаратів вітчизняного виробництва, не уточнивши моделей та виробників.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...