12 січня: Що відзначають, традиції і повір'я дня

У народному календарі цей день названий Онисія Зимова, Порезуха, тому що наші пращури 12 січня різали гусей і свиней перед святом Василя.

12 січня в Україні відзначається День українського політв'язня. Після початку війни з Росією це питання стало особливо актуальним для нас. Також у цей день святкують Всесвітній день доньки (це ще одне свято донечок, окрім 25 квітня), а в США відзначають День рудих, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Цього дня у 1967 році було вперше кріоновано (заморожено) людину. А у 1981 році відбулася прем'єра серіалу "Династія" на телеканалі ABC.

ЦЕРКОВНЕ СВЯТО

Віряни сьогодні вшановують пам'ять Онисії Солунської. У народному календарі цей день названий Онисія Зимова, Порезуха, тому що наші пращури 12 січня різали гусей і свиней перед святом Василя.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ ТА ТРАДИЦІЇ

  • Якщо на Онисію дме вітер з півдня, то весь рік буде врожайним, а літо – теплим. Якщо на Онисію йде сніг, то влітку можна очікувати сильних дощів.
  • Люди, які народилися в День Онисії є дуже щасливими.
  • Якщо на Онисію горобець голосно цвірінчить – чекай швидкої відлиги.
  • Якщо вночі дме вітер з півдня, то рік буде щасливим і врожайним, а літо – теплим.
  • Західний вітер – в річках буде багато риби.
  • Якщо пішов сніг, то це прикмета до того, що літо буде дощовим і похмурим.
  • Якщо людина народилася на Онисію, то він буде відмінним теслею і мисливцем.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ У ЦЕЙ ДЕНЬ

  • У цей день не можна пересуватися пішки на довгі дистанції. Ви можете змагатися зі стихією, проте це не принесе успіх. Тож не наражайте себе на небезпеку.
  • Сьогодні не бажано мати справ з грошима. Перенесіть фінансові угоди на потім, а над особистими витратами добре думайте перед їх здійсненням.
  • Також не варто обговорювати знайомих за їх спиною. Обставини можуть скластися так, що ви пошкодуєте потім про це.

У КОГО СЬОГОДНІ ДЕНЬ АНГЕЛА

12 січня іменини святкують: Антон, Данило, Ізот, Ірина, Лев, Макар, Марія, Онисія, Тимон, Федора, Феодосія, Ярина.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...