Альтернатива Польщі? Стало відомо, скільки в Україні платять за сезонний збір врожаю

Українці заробляють на зборі врожаю не тільки в Польщі, а й в Україні. Мінімальний термін роботи - два тижні, а щоденна оплата може становити близько 300 грн, передають Патріоти України.

Наприклад, за 1 кг малини на фермі в Київській області працівникам платять 12 гривень. Приїжджих селять в кімнати по чотири або вісім чоловік, годують. За одним столом тут – робочі з Полтави і Хмельницького, з Кропивницького і Рівненській області.

"Найголовніше, що тут тепло, можна скупатися, їжа є, все відмінно. Тут заробіток хороший", – говорить один з робітників. Приїхати "на малину" можна мінімум на два тижні. Але якщо житло не потрібно, приймають і на день.

Приблизний заробіток на врожаї такий:

  • робота в теплицях – від 10 тис. грн/міс .;
  • збір врожаю – від 300 грн/день;
  • догляд за територією – 250-500 грн / добу;
  • садівництво та озеленення – від 10 тис. грн / міс.

Фахівці з підбору кадрів кажуть, що попит на сезонних робітників в Україні чималий.

Джерело: Сегодня

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...